Google Earth @ Sneek

CSV2KML

Bij het zeilen is er een GPS logger aan boord geweest. De software bij deze logger geeft als uitvoer ondermeer een CSV file. Met behulp van een programma dat ik zelf gemaakt heb CSV2KML (en verder aan het maken ben) wordt daar een KML / KMZ file voor google earth mee gemaakt. Vanaf nu kan dit programma hier ook gedownload worden. Houd er wel rekening mee dat het nog geen uitontwikkelde software is die mogelijk nog fouten bevat. Het gebruik is op eigen risico! (de losse .exe is ook te downloaden en zal normaalgesproken volstaan. Het programma maakt geen gebruik van register keys end. mogelijk heeft U bij de losse .exe problemen met uitvoeren als gevolg van uw virusscanner.)

Het programma gaat uit van een CSV bestand met de header:

Longitude,Latitude,Speed(kilometer),DD/MM/YY,HH:MM:SS,Distance(meter)

Het laatste veld, Distance(meter) wordt niet gebruikt door het programma. Indien de eerste regel niet overeen komt met de hier boven staande zal het programma helaas nog foutmelding geven. Momenteel ben ik aan het kijken of ik op een eenvoudige manier ook GPS data in NMEA formaat kan verwerken.

De gegenereerde bestanden hebben een kleur codering om de snelheid aan te geven. Ook is er - d.m.v. een schuifbalk boven in beeld - een mogelijkheid het traject af te spelen (op het klokje klikken en instellen) of een beperkt gedeelte van de wedstrijd / tocht te bekijken (schuifbalk).

Indien er belangstelling voor de software is hoor ik het vast wel... Hier onder staan in elk geval twee bestanden die aangeven wat er mee kan.

De voorjaarswedstrijden op Heeg. (Let op, dit file bevat een heel weekend en is wat aan de grote kant voor google earth)

De kleine sneekweek, de tweede dag. Dit file bevat alleen de wedstrijd en is wel van een redelijk formaat.

Zoals misschien al is opgevallen staan hier boven KMZ files en geen KML files. Het programma maakt zelf KML files. Deze zijn echter nogal groot. Handmatig is er echter simpel een KML file van te maken. Pak het KML file in in een zip file en pas vervolgens de extensie aan in .kmz. Dat is alles...

google earth kan meerdere bestanden tegelijk openen. Het is dus mogelijk op meerdere booten een GPS mee te nemen en de verschillende logs tegelijk af te spelen.