screen shot netwerk tool

netwerk tool

Nee, dit programma heeft niks van doen met computer netwerken. Met dit programma is het mogelijk om weerstandsnetwerken door te rekenen die voor impedantie aanpassingen en voor verzwakkers gebruikt worden.

Na het opstarten van het programma moet er eerst gekozen worden of er een impedantie aanpassing of dat er een verzwakker (attenuator) berekend moet worden.

Bij het berekenen van de impedantie aanpassing wordt er door het programma gevraagd om de twee impedantie op te geven, klik vervolgens op berekenen en de waarde rolt er uit.

Bij het berekenen van een verzwakker moet de impedantie opgegeven worden. Er wordt van uit gegaan dat deze aan de in en uitgang gelijk zijn. Vervolgens kan de verzwakking in dB of als factor aangegeven worden. Ook nu weer, klik op berekenen om de weerstandswaarde te verkrijgen.

klik hier om de .zip met het programma er in te downloaden. Dit programma vereist VB6 runtime lib's, mochten die niet aanwezig zijn dan krijgt U een fout melding, neem in dat geval even contact met mij op.